М'ята перцева - багаторічна трав'яниста рослина. Вся рослина дуже ароматна. Цвіте з червня до вересня. Ефірне масло знаходиться в залізяках на поверхні аркуша. Перцева м'ята - це гібрид, який був виявлений в Англії в 1696 році серед насаджень шляхом схрещування диких видів м'яти: водній та кучерявою або зеленою і з тих пір її стали культивувати.
Заготовляють листя м'яти в липні-серпні на початку або під час цвітіння, коли більше половини квіток знаходиться у фазі бутонізації. В цей час ефірне масло накопичується у великій кількості. Надалі, коли зростання листя припиняється, посилюється випаровування ефірного масла. Висушену сировину світло або темно-зеленого кольору. Сушать на повітрі, зберігають 2 роки.
Тому в дикорослому стані м'ята перцева, використовувана для лікарських цілей, не зустрічається. Розводять перцеву м'яту відводками. Особливо добре вона росте на болотистому грунті і вапняної глині.
- Ціна: 8,10 ₴
- Мінімальне замовлення: 10 шт.